Eerbetoon

In het zonnetje gezet…

Zij waren slachtoffers in Pijnacker

Op 4 mei herdenken we in Nederland de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. In geheel Nederland waren 280.000 slachtoffers te betreuren. Ook in Pijnacker-Nootdorp worden er traditioneel kransen gelegd bij de twee oorlogsherdenkingsmonumenten.

Erik Bevaart, voorzitter van Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp, hecht waarde aan cultureel erfgoed. De in 1959 geboren en getogen Pijnackenaar heeft – zoals velen onder ons – veel oorlogsverhalen van huis uit meegekregen.

https://pijnacker-nootdorp-actueel.nl/zij-waren-slachtoffers-in-pijnacker/

Corry Ton-Meijer

Interview door Erik Bevaart met Corry Ton-Meijer n.a.v. haar boek ‘Dat was toen…’ in de Kiezel in Delfgauw, waarmee zij ook voor Omroep West te gast is geweest (2016).

Doktersadvies en Burgemeestersadvies

Cultuur Support heeft twee bieren uitgebracht: Doktersadvies in 2016 en Burgemeestersadvies in 2017. Dit zijn verwijzingen naar respectievelijk dokter Willem van der Horst en de burgemeesters Hesselt van Dinter.
Het Burgemeestersadvies is in 2018 voor de tweede keer gebrouwen als eerste officiële opdracht voor Brouwerij Eigenwijs, de kleinschalige en tevens enige brouwerij in Pijnacker-Nootdorp. https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/97686/erik-bevaart-er-is-hier-vrij-weinig-te-doen-op-cultureel-gebied-
 

Harry Keuter en Janneke Bakker

Met het afscheid van Harry Keuter en Janneke Bakker bij de SWOP is een terugblik op hun carrière vol initiatieven bij deze welzijnsorganisatie door Erik Bevaart en Wim Meijer gemaakt.
 

Ben Horsthuis

In juli 2018 besteedde het Reformatorisch Dagblad in een zomerrubriek aandacht aan de 20 jaar geleden overleden illustrator Ben Horsthuis en kwam hiervoor op bezoek bij Cultuur Support.