Jaaroverzicht / Activiteitenoverzicht 2020

Zoals voor iedereen heeft de lockdown ten gevolge van Corona ook invloed gekend op de werkzaamheden van Cultuur Support. Zo kon het Uurtje Sjaak niet meer met publiek plaatsvinden en is er voor gekozen dit in een huiskamer zonder toeschouwers voort te zetten. Leo Scheen heeft als cameraman hiervan opnamen gemaakt en drie filmpjes afgeleverd.
De viering van het 7-jarig bestaan van de stichting en de boekpresentatie (van het zesde boek al) moesten worden afgezegd. De website van Cultuur Support is door Gerard Nijboer mooier en overzichtelijker gemaakt.
Er is meer belangstelling voor de muziekcolumns. Deze worden geschreven voor de website myfavoritesong.nl, maar dit jaar ook gedeeld op o.a. Boulevard of Music.

 

januari

Muziekcolumn ‘Heartfixers’

 
februari

Gesprek bij de fam. De Wilde i.v.m. advies uitgave boek

Redigeren van ‘Geliefd’, het autobiografisch verhaal van Tom Leidelmeijer.  

 
maart

Muziekcolumn ‘Joe’s Mad Tour’

Muziekcolumn ‘Koffie met een bekende onbekende’

Donatie van 160 boeken ‘Trek Je Jas Aan, Het Is Koud’ aan Heel Pijnacker-Nootdorp Helpt 

 
april

I.v.m. cultureel erfgoed Publicatie ‘Een eigen telefoontoestel in huis’

Voor de serie Pijnacker in Beeld filmpje met Jannie van Zielst-Schoenmaker

 
mei

I.v.m. cultureel erfgoed Publicatie herdenking oorlogsslachtoffers

Uurtje Sjaak met Paul Bergen

 
juni

Uurtje Sjaak met prof. Bert van den Braak

 
juli

Uurtje Sjaak met Jos van der Ploeg

 

augustus

Gegevens verstrekt over het oeuvre van Ben Horsthuis m.b.t. tot een in 2021 te houden tentoonstelling in Ootmarsum.

Muziekcolumn ‘Export Curiosa’

 
september

Uitnodigingen verstuurd voor het 7-Jarig bestaan van Cultuur Support. Door coronamaatregelen kon dit -evenals de boekpresentatie-  in Tante Boefie op 17 oktober niet doorgaan.

 
oktober

Muziekcolumn ‘Producer, niet te onderschatten of juist overschat?’

Presentatie boek ’55 Verrassende Verzamelelpees’ in kleine kring op 17 oktober; hieruit is ook de gelijknamige Facebook-pagina voortgekomen.

Er is veel publiciteit voor het boek geweest, o.a. op televisie bij Veronica Inside, op radio bij Omroep West, Radio Rijnmond, Den Haag FM, Midvliet en Stadsomroep Delft, kranten als AD, Posthoorn en Telstar/Eendracht en magazines als Lust For Life, Den Haag Centraal en Het Pijnackers Kwartiertje en diverse websites en Facebook-groepen, waaronder respectievelijk Heaven en Boulevard of Music. Verkoop vindt plaats zowel in platen- als boekenwinkels. Met name Museum RockArt, Bennies Fifties, Paagman en Concerto Amsterdam zijn grootafnemers.

Ook enkele BN-ers hebben een exemplaar in ontvangst genomen.

 
november

Muziekcolumn ‘Radio en verzamelelpees’

Muziekcolumn ‘Smoelschuivers’

Sjaak Oudshoorn en Erik Bevaart hebben middels voorbereiding en uitvoering medewerking verleend aan Omroep West m.b.t. de televisiedocumentaire ‘Bestemming Pijnacker-Nootdorp’, die 19 december werd uitgezonden. 

 
december

I.v.m. cultureel erfgoed bemiddeling bij verkoop schilderijen van Wim Meijer, die in café Het Hoofdkantoor te bezichtigen waren

Muziekcolumn ‘De bekendste onbekende’

Muziekcolumn ‘I believe in tijdloze Dylan-covers’

Muziekcolumn ‘Unieke Nederpop Projecten’

Publicatie op de website van het feuilleton ‘De Kousen van Engeltje’ van Ben Horsthuis.

 
Samenwerking

Er is prettig samengewerkt met o.a. Boekhandel Van Atten, sigarenspeciaalzaak Het Moortje, Drukkerij Nivo, Geraphic Studio, SKP, Omroep West, Telstar, Pijnacker-Nootdorp Actueel, restaurant Tante Boefie en café Het Hoofdkantoor en individueel met Leo Scheen, Marcel Mulhuyzen, Karel Kanits, Hanneke van de Gevel, Josée Temmink, Arbel Eshet, Martin Reitsma, Scal Langelaan, Johan Derksen, Paul Bergen, Leo Blokhuis, Hans Waterman, Rudy Bennett, Beer Klaasse, Jos van der Ploeg, Bert van den Braak, Harald van Zielst, Jannie van Zielst-Schoenmaker en Paul Houkes. 

 
Verwachtingen
Voor 2021 zal gekeken worden of het voortzetten van filmpjes voor de serie Pijnacker in Beeld wenselijk is. Er zal worden voortgeborduurd op de activiteiten van afgelopen jaar, waaronder het Uurtje Sjaak.