Jaaroverzicht / Activiteitenoverzicht 2017

Ook het jaar 2017 kende voor Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp weer een paar hoogtepunten, die hier zullen worden weergegeven,

1. ondersteuning website myfavoritesong.nl met ideeën en gastcolumns.
Deze website heeft inmiddels interviews met (inter)nationale bekendheden binnen de wereld van popmuziek. 
http://www.myfavoritesong.nl/index.php/gastcolumns/

2. uitbrengen bier Burgemeestersadvies
Na het Doktersadvies is besloten om een ander recept van een andere Pijnackerse hobbybrouwer uit te laten brengen als een officieel product. Wederom is dit gekoppeld aan cultureel erfgoed. Ook is er contact gezocht met een lokale schrijver die op terrein van bierbrouwen bekendheid geniet.
https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/85021/pijnackers-bier-nederlands-erfgoed

3. organisatie De Lokale Top 40
CSPN heeft in samenwerking met enkele andere partijen een inventarisatie gemaakt van alle bekende artiesten die ooit opgetreden hebben in Pijnacker-Nootdorp. Aan het einde van het jaar zijn er op de radio diverse populaire muziekprogramma’s met als bekendste Radio 2 Top 2000. Er is een lokale variant van gemaakt.
De aftrap was met een optreden van de Amazing Stroopwafels in café ‘t Hoofdkantoor.
https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/86579/amazing-stroopwafels-45-keer-in-pijnacker-nootdorp-

Van De Lokale Top 40 is een radio- en filmopname gemaakt:
https://www.youtube.com/watch?v=2ddb_PE7mo4

4. filmpjes serie Pijnacker in Beeld
De serie Pijnacker in Beeld geeft een goede indruk van Pijnacker uit vroegere tijden, veelal zo’n 40, 50 jaar oud of nog langer geleden. Vaak is het mogelijk hierbij om lokale kunst en cultuur onder de aandacht te brengen. De filmpjes van cineast Wim Meijer zijn ook vertoond op de lokale televisie via SKP. 

 5- CSPN heeft uit eigen initiatief contact gezocht met de afdeling citymarketing van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ten einde cultuurorganisaties meer onder de aandacht te brengen. In september is er een gesprek op het gemeentekantoor geweest en in november met veel partijen.
https://pijnacker-nootdorp.tv/citymarketing-bijeenkomst-lets-meet-again/ 

Wat brengt 2018?
In 2018 zal getracht worden ook de focus te leggen op geheel niet eerder ondernomen initiatieven. Desondanks zullen de filmpjes in de serie Pijnacker in Beeld voortgang vinden en ook de gastcolumns op myfavoritesong.nl. Mogelijk wordt er een nieuw biertje uitgebracht. Een tentoonstelling over de overleden tekenaar Johan Prins wordt overwogen afhankelijk van het opspeuren van zijn werken. Er zal naar een nieuwe expositieruimte worden uitgekeken. Ook zal CSPN een boek uitbrengen van de Nootdorps tekenaar Jan van der Sman.