Jaaroverzicht / Activiteitenoverzicht 2018

Het jaar 2018 kende voor Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp (CSPN) een paar hoogtepunten in nieuwe activiteiten, die hier zullen worden weergegeven. De eerste drie genoemde punten zijn activiteiten die weinig of nooit in onze gemeente plaatsvinden.

1. Het Straattheaterfestival in het centrum van Pijnacker was een initiatief van Teun de Vries. Hij heeft als voorzitter van de ondernemersvereniging Ackershof enkele mensen om zich heen verzameld en hier sloot Cultuur Support bij aan. https://pijnacker-nootdorp-actueel.nl/video-prachtig-straattheaterfestival/

2- De tentoonstelling van schilderijen en tekeningen van een overleden kunstenaar in het Bestuurscentrum. De eerder aangeschafte werken van Johan Prins (1883-1939) zijn voor deze gelegenheid aangevuld met familie-erfstukken en eentje in bruikleen van het Museum Vlaardingen. Deze unieke expositie was een initiatief van CSPN en was in samenwerking met De Verbeelding. https://www.ackershof2.nl/expositie-johan-prins-in-bestuurscentrum/

3- Een gitaarworkshop werd georganiseerd in café De Guyter. De Rotterdamse gitarist Hans Eerhart verzorgde dit onder het motto: Tips, Tricks & Licks’. 
https://www.youtube.com/watch?v=bizt9qOzf-o

Er was een voortzetting van eerder ondernomen activiteiten:

4- ondersteuning website myfavoritesong.nl met gastcolumns en publiciteit.
Deze website heeft inmiddels interviews met (inter)nationale bekendheden binnen de popwereld. 
http://www.myfavoritesong.nl/index.php/gastcolumns/

5- Opnieuw uitbrengen bier Burgemeestersadvies

Na eerder het Doktersadvies en het Burgemeestersadvies uitgebracht te hebben, is besloten om het recept Burgemeestersadvies opnieuw te laten brouwen en dit keer bij de lokale, inmiddels officieel erkende, brouwerij Eigenwijs. Het werd de eerste officiële opdracht van de brouwerij. Dit is gekoppeld aan cultureel erfgoed.

https://www.nederlandsebiercultuur.nl/databank/brouwerij?brouwerij_id=1708  

6-Filmpjes serie ‘Pijnacker in Beeld’

De serie ‘Pijnacker in Beeld’ geeft een goede indruk van Pijnacker uit vroegere tijden, veelal zo’n 40, 50 jaar oud of nog langer geleden. Vaak is het mogelijk hierbij om lokale kunst en cultuur onder de aandacht te brengen. De filmpjes van cineast Wim Meijer i.s.m. Cultuur Support worden op diverse facebookpagina’s vertoond, o.a. ‘Pijnacker uit de oude doos’ en ook op de lokale televisie via SKP. 
https://www.youtube.com/watch?v=9zLIdZbiMpE 

7- In samenwerking met café Het Hoofdkantoor, dat 5 jaar bestaat, heeft Cultuur Support de band Oekoe Mountain Billies gehaald.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=3fvBTkCCpFI

8-Het pentekeningenboek ‘Nootdorp in Pennenstreken’ van Jan van der Sman is het vierde boek dat uitgegeven is door Cultuur Support. De presentatie was in Grand Café 1837
https://pijnacker-nootdorp-actueel.nl/video-nootdorp-in-pennenstreken/. Ook het AD heeft aandacht geschonken aan het boek.
https://www.ad.nl/delft/geschiedenis-nootdorp-vastgelegd-in-100-prenten~aed8fee1/

 Er is prettig samengewerkt met Ondernemersvereniging Ackershof, Wim Meijer Producties, Brouwerij Eigenwijs, café De Guyter, Grand Café 1837, café Het Hoofdkantoor, lunchroom Ommekantje, Boekhandel Van Atten, Bruna Ackershof, Bruna Parade, Drogisterij Aad van Leeuwen, Drukkerij Nivo, Geraphic Studio, De Verbeelding, Museum Vlaardingen, SKP en individueel met Annelies van der Ham-Prins, Hanneke Wessels, Marcel Mulhuyzen, Henny Bos, Marlène van Buuren, Rina Ton-van Ruitenburg en Jan van der Sman. Tevens met diverse media.

Er zijn gesprekken gevoerd met citymarketing Pijnacker-Nootdorp.

Wat brengt 2019?

In 2019 zal wederom getracht worden om niet eerder ondernomen initiatieven te ontplooien. Tevens zullen de filmpjes in de serie ‘Pijnacker in Beeld’ voortgang vinden en dat geldt ook voor de gastcolumns op myfavoritesong.nl. Er is samenwerking voor een activiteit met het H.G.O.P. op komst.